Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیاده روی اربعین چند سالی است که به عنوان یکی از شاخص ترین مراسم شیعه شناخته شده و هر سال چند میلیون نفر از مردم ایران با وجود موانع و مشکلات فراوان پای در رکاب عشق گذاشته و رهسپار کربلا می شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیردنا؛ زیارت قبور ائمه یکی از مسلمات فرهنگ شیعه است که قابل انکار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیعیان به دلیل تعلق خاطری که به امامان معصوم خود به خصوص امام حسین(ع) دارند، همه ساله با فرارسیدن اربعین حسینی با پای پیاده به کربلا سفر می کنند.

پیاده روی اربعین چند سالی است که به عنوان یکی از شاخص ترین مراسم شیعه شناخته می شود و هر سال چند میلیون نفر ایرانی در آن شرکت می کنند.

واقعه اربعین یک تجلی عظیم از حرکت مردمی و تاثیرگذار در تمدن آینده است

در طول تاریخ، حرم حسینی همواره ملجأ و مأوای شیعیان بوده و هست. شیعیان از گذشته تاکنون در هر شرایطی به زیارت کربلا رفته و ‌‌می‌روند؛ سختی و مشقت و حتی خطرات سفر را به جان ‌‌می‌خرند؛ وقتی مصمم ‌‌می‌شوند، هر مانعی را کنار ‌‌می‌زنند تا به هدف برسند. به‌غیر از مناسبت‌های ویژه که روز زیارتی مخصوص سیدالشهداست، در سایر زمان‌های سال نیز زائران متعددی به کربلا ‌‌می‌روند؛ چرا که زیارت کربلا شناسنامۀ شیعه است.

چیزی که ما در حرکت اربعین می بینیم با هیچکدام از روشهای مشارکت مردم در سرنوشت خود هماهنگی و انطباق کامل ندارد چرا که در این ماجرا گستره وسیعی از حضور وجود دارد که سراسر همکاری، همدلی و فعالیتهای سامان یافته است.

زائران اربعین محروم از تسهیلات ارزی

در حالی که وعده هایی مبنی بر احتمال کاهش قیمت ویزای اربعین داده شده بود، امسال هم قیمت ویزای اربعین 40 دلار تعیین شد. این در حالی است که در سال 94 قیمت ویزا اربعین 30 دلار بود.

متاسفانه حتی دولت حاضر نشد برای تهیه ویزای اربعین ارز دولتی اختصاص دهد و این در حالی که برای سفر به کشورهای خارجی حتی کشورهایی که مرکز فساد هستند به مسافران 300 دلار ارز با قیمت دولتی داده می شود ولی زائران اربعین حتی به میزان 40 دلار برای تهیه ویزا از این تسهیلات محروم هستند

زائرین بیش از40کشور مسلمان جهان بدون ویزار در حماسه اربعین شرکت می کنند

اعطای تسهیلات و رفع موانع یکی از ابزارهای دولت ها برای جهت دهی حرکات مردم است، وقتی دولت در راه حضور در حماسه اربعین که اکثریت زائران آن از لحاظ اقتصادی در وضعیت متوسط و ضعیف قرار دارند مانع ایجاد می کند و هزینه ها را افزایش می دهد و تسهیلات را به سفر به کشورهای خارجی که اکثریت مسافران آن از لحاظ اقتصادی در وضعیت خوبی قرار دادند می دهد این یک سرمایه گذاری کاملا اشتباه است که باعث ضایع شدن بیت المال می شود و دادن آدرس غلط به مردم است.

این در حالی است که بیش از 40کشور مسلمان جهان با هماهنگی دولتمردان خود بدون ویزا در حماسه راهپیمایی اربعین شرکت می کنند ولی در کشور ایران برای شرکت در این حماسه عظیم نیاز به اخذ ویزا با شرایط سخت می باشد.

.

تنش قیمت در بازار دلار گریبانگیر مسافران اربعین

دیگر موانع و مشکلات پیش روی حماسه اربعین را می توان عدم ارائه ارز رایج کشور عراق (دینار) به مسافران از سوی بانک مرکز دانست. سال گذشته نیز این تجربه را شاهد بودیم که قیمت دلار حتی تا 4100 تومان نیز بالا رفت اما بعد از ایام اربعین،‌‌ قیمت دلار تا حدود 3800 تومان کاهش پیدا کرد که این بی سباطی در بازار دلار و وجود دلالان ارز را می توان از موانع ومشکلات مراسم پیاده روی اربعین خواند.

وجود ترافیک در مرزهای خروجی و کلافگی زائران

گزارش ها حاکی از ترافیک گره خورده ی مرزهای خروجی کشور به سمت کربلا به خصوص مرز مهران در موسم اربعین است . در صورتی که فقط ترافیک موجود در مرز مهران تا خود شهر مهران که دارای مسافت کمتر از ۱۰ کیلومتر است، چند ساعت وقت زائران را تلف می کند. بنابراین چند بانده کردن همین مسیر از راه حل های اصلی این مشکل است. اما بر همگان مشهود است که زیر ساخت ریلی تنها راه حل پایان دهنده ی این مشکل است.

دیگر مشکل قابل توجه، ترافیک در جاده کربلا تا نجف و بالعکس بود که راه حل آن نیز در احداث خط ریلی در این مسیر دیده می شود. خط ریلی که فارغ از هرگونه مشکلی به عبور زائران در این مسیر کمک کند. در این زمینه ایران با سرمایه گذاری در این خط ریلی و برداشت سود از آن نیز می تواند تا حدی مشکلات کشور عراق را حل کند

لزوم افزایش خدمات به زائران در هنگام عبور از مرز

یکی از مشکلات اصلی زائران، مسائل اولیه مانند سرویس بهداشتی و حمام در سه مرزشلمچه، چذابه و مهران است. در واقع بیشترین حجم تردد در مرز مهران بوده که باید بر تعداد سرویس های بهداشتی و حمام های مرزی افزوده شود و آب مورد نیاز آنان نیز از طریق لوله کشی تامین شده تا زائران با مشکل کمبود آب مواجه نشوند.

همچنین به نظر می رسد افزایش اتاقک های خدمات مربوط به گذرنامه و ویزا در مرزهای خروجی نیزجوابگوی نیاز زائران ایران نبوده که باید وسعت سالن های مرز مهران به سه برابر وضع موجود باید افزایش پیدا کندو به تبع آن تعداد اتاقک های بررسی گذرنامه و ویزای زائران ایرانی باید به ۵ برابر وضع فعلی برسد.

در طول تاریخ همواره مشکلاتی بر سر راه زیارت کربلا وجود داشته است؛ البته در سال‌های اخیر این مشکلات مرتفع شده و مردم با آسودگی بیشتری سفر ‌‌می‌کنند. آنچه قابل توجه است اینکه، هیچ چیز نمی‌تواند راه زیارت را ببندد و شور و حرارت حسینی را خاموش کند. چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «به‌درستی که از شهادت حسین ‌‌(ع) حرارتی در قلوب مؤمنین است که هرگز سرد نمی‌شود.»

انتهای پیام/د

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۰۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان

یاسر اکبریان در سخنانی با اشاره به آبرسانی به ۱۶۱ روستای محروم استان، اظهار داشت: این تعداد روستا جمعیت ۷۸ هزارنفری را تحت پوشش قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه اولویت مهم دولت سیزدهم رفع محرومیت است، عنوان کرد: تأمین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم در راستای رفع محرومیت است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، افزود: باتوجه‌به اهتمام دولت سیزدهم در آبرسانی به روستاهای مناطق محروم از ابتدای دولت تا پایان سال گذشته آبرسانی به ۱۶۱ روستا انجام شده است.

اکبریان با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاهای محروم در قالب جهاد آبرسانی و رفع محرومیت در دست اقدام است، بیان کرد: برنامه‌ریزی شرکت آب و فاضلاب استان تأمین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به ۱۶۲ روستا تا پایان سال جاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اختصاص زمین برای ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی کارگران بخش صنعت در کشور
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است