Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت هر هزار دینار در داخل خاک عراق ۱۱ هزار تومان است یعنی تفاوت نرخ دولتی دینار با نرخ آزاد آن صرفاً در هر هزار دینار، ۱۵۰۰ تومان و سرجمع آن ۱۵۰ هزار تومان می‌شود که زائران اربعین برای دریافت دینار تخصیصی خود در عراق باید ساعت‌ها در صف معطل بمانند! ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱ اجتماعی سفر نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بالاخره بعد از گذشت هفته‌ها از شروع حرکت زائران اربعین حسنی کشورمان به مقصد عراق، دولت محترم تدبیر و امید به فکر تدبیر نیاز زائران اربعین به دینار عراقی افتاد و از روز گذشته یعنی تنها کمتر از 10 روز مانده به روز اربعین، دریافت ریال زائران از طریق پیام‌رسان "بله" را اجرایی کرد تا زائران کشورمان، هزینه ریالی خود را پرداخت کنند تا در عراق، دینار مورد نیاز خود را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما درباره این اقدام دولت در نحوه تامین نیاز زائران به دینار، گفتنی‌هایی است که در ادامه تنها به مواردی از آن می‌پردازیم.

ـ اول اینکه دولت و بانک مرکزی دقیقاً یک سال تمام فرصت برنامه‌ریزی برای بهترین نحوه تخصیص و پرداخت ارز مورد نیاز زائران اربعین را در اختیار داشتند اما دقیقا در تمام 11 ماه سال هیچ حرکت و برنامه‌ریزی در این راستا صورت نگرفت و در نهایت در دقیقه 90، دولت تنها چند روز مانده به اربعین و در حالی که خیل زیادی از زائران اربعین عملاً مجبور به خرید دینار مورد نیاز خود از بازار آزاد کشورمان به قیمت 13 تا 14 هزار تومان شدند، به فکر چاره برای این نیاز ضروری زائران افتاد.

ـ در مکانیزمی که دولت و بانک مرکزی برای تخصیص ارز زائران اربعین درنظر گرفته‌اند، زائران باید در داخل کشور هزینه ریالی دینار مورد نیاز خود را از طریق یک "بات" تعبیه شده در پیام‌رسان "بله" به‌صورت کامل پرداخت کنند و پس از خروج از مرزهای کشور، در داخل خاک عراق در شهرهای نجف، کربلا، بغداد و با مراجعه به شعب محدود درنظر گرفته شده، دینار عراقی خود را تحویل بگیرند! 

آیا چنین شیوه‌ای، شیوه مناسبی برای پرداخت ارز زائران است و آیا تعیین صرفاً چند شعبه محدود در چند شهر عراق باعث ازدحام خارج از حد تصور زائران در شعب تعیین شده برای دریافت دینار نخواهد شد؟!

چرا باید صرفا تعدادی شعبه محدود برای جمعیت میلیونی زائران اربعین درنظر گرفته شود تا عملاً بخش زیادی از وقت ارزشمند زائران که باید صرف زیارت شود، صرف ایستادن در صف دریافت ارز شود!

ـ حتی تا همین امروز هم که ده‌ها اطلاعیه از سوی مسئولان امر درباره نحوه و جزئیات دریافت دینار به قیمت مصوب دولتی صادر شده، هنوز هم آدرس دقیق شعب یا مراکزی که زائران اربعین باید در خاک عراق دینار خود را دریافت کنند، اعلام نشده است!

ـ قیمت دولتی دینار عراقی 96 ریال تعیین و سقف دریافتی هر زائر هم 100 هزار دینار تعیین شده است؛ در حال حاضر قیمت هر هزار دینار در داخل خاک عراق 11 هزار تومان است یعنی تفاوت نرخ دولتی دینار با نرخ آزاد آن صرفاً در هر هزار دینار، 1500 تومان است که اگر این تفاوت را در 100 هزار دینار سهمیه اعلامی هر زائر محاسبه کنیم به عدد 150 هزار تومان می‌رسیم یعنی عملا با تمام منتی که بر سر زائران اربعین گذاشته شده و البته با معطلی که هر زائر باید در عراق برای دریافت سهمیه دینار خود متحمل شود، این تفاوت قیمتی صرفاًً 150 هزار تومان است!

این تفاوت قیمتی مرحمتی دولت برای زائران اربعین زمانی قابل توجه می‌شود که آن را با سهمیه تخصیصی ارز به هر مسافر خارجی مقایسه کنیم! تا مرداد ماه سال جاری، دولت به هر مسافر کشورهای همسایه مانند ترکیه، ارمنستان، گرجستان و ... مبلغ 500 یورو و به هر مسافر خارجی کشورهای مانند تایلند، فرانسه، اتریش و ... مبلغ 1000 یورو به قیمت دولتی 5 هزار و 300 تومان پرداخت می‌کرد در حالی که در آن مقطع زمانی قیمت هر یورو در بازار آزاد 11 هزار تومان بود یعنی عملا با این ارز تخصیصی دولت، هر مسافر رقم 3 تا 6 میلون تومان از بابت تفاوت نرخ دولتی و آزاد نصیبش می‌شد! حال این رقم 3 تا 6 میلیون تومانی را مقایسه کنید با رقم 150 هزار تومانی تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد زائران اربعین حسینی!

سنگ‌اندازی مسئولان دولتی در مسیر خدمات‌دهی رایگان موکب‌‌ها به زائران اربعین

انتهای پیام/

Rsaadati/Psaadati/S2,1416/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اربعین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اربعین اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • چرا متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین اجرایی نشد؟ | مابه‌التفاوت واریز خواهد شد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین