Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  بالاخره بعد از گذشت هفته‌ها از شروع حرکت زائران اربعین حسنی کشورمان به مقصد عراق، دولت محترم تدبیر و امید به فکر تدبیر نیاز زائران اربعین به دینار عراقی افتاد و از روز گذشته یعنی تنها کمتر از ۱۰ روز مانده به روز اربعین، دریافت ریال زائران از طریق پیام‌رسان "بله" را اجرایی کرد تا زائران کشورمان، هزینه ریالی خود را پرداخت کنند تا در عراق، دینار مورد نیاز خود را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما درباره این اقدام دولت در نحوه تامین نیاز زائران به دینار، گفتنی‌هایی است که در ادامه تنها به مواردی از آن می‌پردازیم.

ـ. اول اینکه دولت و بانک مرکزی دقیقاً یک سال تمام فرصت برنامه‌ریزی برای بهترین نحوه تخصیص و پرداخت ارز مورد نیاز زائران اربعین را در اختیار داشتند، اما دقیقا در تمام ۱۱ ماه سال هیچ حرکت و برنامه‌ریزی در این راستا صورت نگرفت و در نهایت در دقیقه ۹۰، دولت تنها چند روز مانده به اربعین و در حالی که خیل زیادی از زائران اربعین عملاً مجبور به خرید دینار مورد نیاز خود از بازار آزاد کشورمان به قیمت ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان شدند، به فکر چاره برای این نیاز ضروری زائران افتاد.

ـ. در مکانیزمی که دولت و بانک مرکزی برای تخصیص ارز زائران اربعین درنظر گرفته‌اند، زائران باید در داخل کشور هزینه ریالی دینار مورد نیاز خود را از طریق یک "بات" تعبیه شده در پیام‌رسان "بله" به‌صورت کامل پرداخت کنند و پس از خروج از مرز‌های کشور، در داخل خاک عراق در شهر‌های نجف، کربلا، بغداد و با مراجعه به شعب محدود درنظر گرفته شده، دینار عراقی خود را تحویل بگیرند!

آیا چنین شیوه‌ای، شیوه مناسبی برای پرداخت ارز زائران است و آیا تعیین صرفاً چند شعبه محدود در چند شهر عراق باعث ازدحام خارج از حد تصور زائران در شعب تعیین شده برای دریافت دینار نخواهد شد؟!

چرا باید صرفا تعدادی شعبه محدود برای جمعیت میلیونی زائران اربعین درنظر گرفته شود تا عملاً بخش زیادی از وقت ارزشمند زائران که باید صرف زیارت شود، صرف ایستادن در صف دریافت ارز شود!

ـ. حتی تا همین امروز هم که ده‌ها اطلاعیه از سوی مسئولان امر درباره نحوه و جزئیات دریافت دینار به قیمت مصوب دولتی صادر شده، هنوز هم آدرس دقیق شعب یا مراکزی که زائران اربعین باید در خاک عراق دینار خود را دریافت کنند، اعلام نشده است!

ـ. قیمت دولتی دینار عراقی ۹۶ ریال تعیین و سقف دریافتی هر زائر هم ۱۰۰ هزار دینار تعیین شده است؛ در حال حاضر قیمت هر هزار دینار در داخل خاک عراق ۱۱ هزار تومان است یعنی تفاوت نرخ دولتی دینار با نرخ آزاد آن صرفاً در هر هزار دینار، ۱۵۰۰ تومان است که اگر این تفاوت را در ۱۰۰ هزار دینار سهمیه اعلامی هر زائر محاسبه کنیم به عدد ۱۵۰ هزار تومان می‌رسیم یعنی عملا با تمام منتی که بر سر زائران اربعین گذاشته شده و البته با معطلی که هر زائر باید در عراق برای دریافت سهمیه دینار خود متحمل شود، این تفاوت قیمتی صرفاًً ۱۵۰ هزار تومان است!

این تفاوت قیمتی مرحمتی دولت برای زائران اربعین زمانی قابل توجه می‌شود که آن را با سهمیه تخصیصی ارز به هر مسافر خارجی مقایسه کنیم! تا مرداد ماه سال جاری، دولت به هر مسافر کشور‌های همسایه مانند ترکیه، ارمنستان، گرجستان و ... مبلغ ۵۰۰ یورو و به هر مسافر خارجی کشور‌های مانند تایلند، فرانسه، اتریش و ... مبلغ ۱۰۰۰ یورو به قیمت دولتی ۵ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت می‌کرد در حالی که در آن مقطع زمانی قیمت هر یورو در بازار آزاد ۱۱ هزار تومان بود یعنی عملا با این ارز تخصیصی دولت، هر مسافر رقم ۳ تا ۶ میلون تومان از بابت تفاوت نرخ دولتی و آزاد نصیبش می‌شد! حال این رقم ۳ تا ۶ میلیون تومانی را مقایسه کنید با رقم ۱۵۰ هزار تومانی تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد زائران اربعین حسینی!

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دینار عراق زائرین حسینی دولت عراق بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۸۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۱۵۰۰ حاجی از خانه خدا

 «حسام قربانعلی» افزود: تاکنون زائران استان‌های تهران، مشهد، زاهدان و اهواز با انجام ۶ پرواز از فرودگاه جده منتقل شده اند.

وی بیان‌داشت: عملیات بازگشت زائران علاوه بر استان تهران از ایستگاه‌های پروازی تبریز، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، اصفهان، شیراز و مشهد تا پایان روز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه دارد.

قربانعلی خاطرنشان‌کرد: امروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دو پرواز برای انتقال عمره‌گزاران استان‌های تهران و تبریز برنامه‌ریزی شده که پرواز نخست با شماره پرواز ۱۵۹۱ در ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه از فرودگاه جده پرواز و در ساعت ۱۳ و ۴۰ وارد فرودگاه تبریز خواهد شد.

وی گفت: پرواز دوم نیز از فرودگاه جده با شماره پرواز ۱۵۰۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در ساعت ۲۳ و ۵۵ دقیقه امشب وارد فرودگاه حضرت امام (ره) می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بازگشت ۱۵۰۰ حاجی از خانه خدا
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • چرا متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین اجرایی نشد؟ | مابه‌التفاوت واریز خواهد شد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است