Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@09:47:40 GMT

چرا نباید برای اربعین ارز دولتی بگیریم

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۹۷۹۰

به گزارش پارس نیوز، 

بالاخره بعد از گذشت هفته‌ها از شروع حرکت زائران اربعین حسینی(ع) کشورمان به‌مقصد عراق، دولت محترم تدبیر و امید به‌فکر تدبیر نیاز زائران اربعین به دینار عراقی افتاد و از روز گذشته یعنی تنها کمتر از 10 روز مانده به روز اربعین، دریافت ریال زائران از طریق پیام‌رسان "بله" را اجرایی کرد تا زائران کشورمان، هزینه ریالی خود را پرداخت کنند تا در عراق، دینار مورد نیاز خود را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما درباره این اقدام دولت در نحوه تأمین نیاز زائران به دینار، گفتنی‌هایی است که در ادامه تنها به مواردی از آن می‌پردازیم.

ــ اول اینکه دولت و بانک مرکزی دقیقاً یک سال تمام فرصت برنامه‌ریزی برای بهترین نحوه تخصیص و پرداخت ارز مورد نیاز زائران اربعین را در اختیار داشتند اما دقیقاً در تمام 11 ماه سال هیچ حرکت و برنامه‌ریزی در این راستا صورت نگرفت و در نهایت در دقیقه 90، دولت تنها چند روز مانده به اربعین و در حالی که خیل زیادی از زائران اربعین عملاً مجبور به خرید دینار مورد نیاز خود از بازار آزاد کشورمان به‌قیمت 13 تا 14 هزار تومان شدند، به‌فکر چاره برای این نیاز ضروری زائران افتاد.

ــ در مکانیزمی که دولت و بانک مرکزی برای تخصیص ارز زائران اربعین درنظر گرفته‌اند، زائران باید داخل کشور هزینه ریالی دینار مورد نیاز خود را از طریق یک "بات" تعبیه‌شده در پیام‌رسان "بله" به‌صورت کامل پرداخت کنند و پس از خروج از مرزهای کشور، داخل خاک عراق در شهرهای نجف، کربلا، بغداد و با مراجعه به شعب محدود درنظر گرفته‌شده، دینار عراقی خود را تحویل بگیرند!

آیا چنین شیوه‌ای، شیوه مناسبی برای پرداخت ارز زائران است و آیا تعیین صرفاً چند شعبه محدود در چند شهر عراق باعث ازدحام خارج از حد تصور زائران در شعب تعیین‌شده برای دریافت دینار نخواهد شد؟!

چرا باید صرفاً تعدادی شعبه محدود برای جمعیت میلیونی زائران اربعین درنظر گرفته شود تا عملاً بخش زیادی از وقت ارزشمند زائران که باید صرف زیارت شود، صرف ایستادن در صف دریافت ارز شود؟!

ــ حتی تا همین امروز هم که ده‌ها اطلاعیه از سوی مسئولان امر درباره نحوه و جزئیات دریافت دینار به‌قیمت مصوب دولتی صادر شده، هنوز هم آدرس دقیق شعب یا مراکزی که زائران اربعین باید در خاک عراق دینار خود را دریافت کنند، اعلام نشده است!

ــ قیمت دولتی دینار عراقی 96 ریال تعیین و سقف دریافتی هر زائر هم 100 هزار دینار تعیین شده است؛ در حال حاضر قیمت هر هزار دینار در داخل خاک عراق 11 هزار تومان است یعنی تفاوت نرخ دولتی دینار با نرخ آزاد آن صرفاً در هر هزار دینار، 1500 تومان است که اگر این تفاوت را در 100 هزار دینار سهمیه اعلامی هر زائر محاسبه کنیم به عدد 150 هزار تومان می‌رسیم یعنی عملاً با تمام منتی که بر سر زائران اربعین گذاشته شده و البته با معطلی‌ای که هر زائر باید در عراق برای دریافت سهمیه دینار خود متحمل شود، این تفاوت قیمتی صرفاًً 150 هزار تومان است!

این تفاوت قیمتی مرحمتی دولت برای زائران اربعین زمانی قابل توجه می‌شود که آن را با سهمیه تخصیصی ارز به هر مسافر خارجی مقایسه کنیم! تا مرداد ماه سال جاری، دولت به هر مسافر کشورهای همسایه مانند ترکیه، ارمنستان، گرجستان و... مبلغ 500 یورو و به هر مسافر خارجی کشورهایی مانند تایلند، فرانسه، اتریش و... مبلغ 1000 یورو به‌قیمت دولتی 5 هزار و 300 تومان پرداخت می‌کرد در حالی که در آن مقطع زمانی قیمت هر یورو در بازار آزاد 11 هزار تومان بود یعنی عملاً با این ارز تخصیصی دولت، هر مسافر رقم 3 تا 6 میلیون تومان از بابت تفاوت نرخ دولتی و آزاد نصیبش می‌شد! حال این رقم 3 تا 6 میلیون تومانی را مقایسه کنید با رقم 150 هزار تومانی تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد زائران اربعین حسینی!

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: دولت بانک مرکزی ارز خاک عراق گرجستان اتریش یورو ارز دلار عراق کربلا اربعین صف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ارز امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات

نرخ ارز در صرافی ملی و نرخ رسمی ۴۶ ارز توسط بانک مرکزی اعلام شد که بعضی با نوسان همراه بود و بعضی ثبات قیمت را تجربه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت هر دلار آمریکا امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ در مرکز مبادله ایران قیمت هر دلار آمریکا به ۴۴۴,۳۷۴ ریال رسید، همچنین قیمت هر یورو ۴۷۸,۴۴۴ ریال و قیمت هر درهم ۱۲۱,۰۰۰ ریال است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، آخرین نرخ انواع ارز به شرح زیر است:

نرخ ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷

USD دلار آمریکا ۴۴۴,۳۷۴
GBP پوند انگلیس ۵۲,۶۶۷
CHF فرانک سویس ۴۶,۳۹۴
SEK کرون سوئد ۳,۸۹۴
NOK کرون نروژ ۳,۸۶۰
DKK کرون دانمارک ۶,۰۶۲
INR روپیه هند ۵۰۴
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷
KWD دینار کویت ۱۳۶,۶۵۵
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۱۵,۰۹۵
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۲۷,۴۳۹
HKD دلار هنگ‌کنگ ۵,۳۷۶
OMR ریال عمان ۱۰۹,۰۹۰
CAD دلار کانادا ۳۰,۶۹۳
NZD دلار نیوزلند ۲۵,۲۴۴
ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۲۶۹
TRY لیر ترکیه ۱,۲۹۹
RUB روبل روسیه ۴۵۹
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۳,۲۰۶
SYP لیر سوریه ۰۴
AUD دلار استرالیا ۲۷,۷۵۸
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۰
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۳
SGD دلار سنگاپور ۳۱,۱۲۲
BDT۱۰۰ یکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۴۵
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا

۱,۴۱۵

MMK کیات میانمار (برمه) ۲۱
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۱,۴۷۷
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان

۱۰,۸۷۲‌

LYD دینار لیبی ۸,۶۲۶
CNY یوان چین ۵,۸۰۲
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۱۴,۱۱۳
MYR رینگیت مالزی ۸,۸۶۲
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی

۳۰,۹۸۷

JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۹
EUR یورو ۴۷۸,۴۴۴
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۹,۴۶۷
GEL لاری گرجستان ۱۵,۶۷۴
IDR۱۰۰۰ یک هزار روپیه اندونزی ۲,۵۹۵
AFN افغانی افغانستان ۵۸۱
BYN روبل جدید بلاروس ۱۲,۸۲۵
AZN منات آذربایجان ۲۴,۷۰۶
PHP۱۰۰ یکصد پزوی فیلیپین ۷۳,۴۹۸
TJS سومونی تاجیکستان ۳,۸۴۹
TMT منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰
کد خبر 750616

دیگر خبرها

  • هرگونه صدور ویزا برای اربعین باید در خارج از استان خوزستان باشد
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • نرخ ارز امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست